Top 3 voordelen van raamfolie

In de loop der jaren is het kleuren van ramen in de popcultuur en door het grote publiek gezien als een puur esthetisch kenmerk dat de koper weinig te bieden heeft buiten de stijlpunten. Raamtinten worden vaak alleen in combinatie met auto’s bedacht en hebben een associatie ontwikkeld met Mafioso-leden, hoogbeveiligde escortes en productieve emcees. Velen zouden verbaasd zijn te vernemen dat raamfolie ook een plaats hebben in residentiële en commerciële gebouwen, en dat ze een aantal belangrijke praktische voordelen bieden aan de gebruiker. De meeste moderne woningen hebben meer glaspanelen dan ooit, waarbij de huizenkopers verliefd worden op de notie van warme, zonovergoten kamers en een sprankelende, seizoensgebonden gevel. Raamfolies bieden een aantal waardevolle voordelen voor huiseigenaren. Lees verder om 3 belangrijke voordelen te leren van het kleuren van ramen in huis!

Verhoog je energiebesparing

Het kleuren van je ramen kan veel meer inhoudelijk dan stijlvol zijn. Een van de belangrijkste en spraakmakende voordelen van het kleuren van ramen is het potentieel om je energierekening merkbaar te verlagen. Bij een professionele kleuring van hoge kwaliteit zullen de ramen minder warmte en AC-uitbloeden. Dit betekent dat de warmte in de winter behouden blijft en in de zomer wordt afgestoten, waardoor je HVAC-systemen rust krijgen en je geld bespaart op brandstof- en elektriciteitskosten. Zonder dat je je ooit hoeft in te zetten voor een duur en tijdrovend proces voor het vervangen van ramen, kun je zowel je energiebesparing als je comfort in de ramenkamer verhogen.

Bescherm je kostbare meubilair

Het vinden van het juiste meubelstuk dat past bij de grootte en de stijl van je huis kan een moeilijk proces zijn. Overmatige blootstelling aan de zon kan je kostbare meubels verbleken en beschadigen, maar het kleuren van ramen kan helpen! Je kunt je favoriete meubels opslaan zonder dat je het enige huis op het blok hoeft te zijn dat erop staat om de gordijnen strak gesloten te houden. Raamfolie biedt UV-bescherming die de door de zonnestralen uitgedoofde schade tot een minimum beperkt. Dit betekent dat je tapijten, tapijten, kunstwerken, houten vloeren en meubels een verlenging van de levensduur krijgen. Door te kleuren kun je je interieur in vorm houden terwijl je toch kunt genieten van de zonnestralen.

Bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon

Het is vrij zeldzaam dat een familie een dag lang zonnebrandcrème aanbrengt in de serre van hun huis. De meeste gezinnen hebben het geluk om te onthouden dat ze een dagje naar het strand gaan om zich tegen de zon te beschermen! Hoe belachelijk het idee ook mag lijken dat er binnenshuis bescherming tegen de zon nodig is, het is eigenlijk een realiteit. De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen de mensen in hun huis nog steeds beïnvloeden. Gelukkig verminderen de meeste raamfolieproducten de schadelijke UV-stralen met meer dan 90%, zodat gezinnen over de hele wereld zonder zorgen kunnen genieten van de warmte en vitamine D van de zonnestralen.

Lees ook: De ultieme beginnersgids voor diamond painting