De ultieme beginnersgids voor diamond painting

Diamond painting is een nieuwe ambachtelijke hobby die een mix is van cross stitch en paint by numbers. Diamond painting werd in 2015 gecreëerd en is ontworpen als een gemakkelijker, sneller en therapeutischer alternatief voor cross stitch. Met diamond painting breng je kleine “diamanten” van hars aan op een DMC-gecodeerd zelfklevend doek om zo levendige mozaïekschilderijen te maken.

Wat bevat elke diamond painting kit?

Alle diamond painting kits worden geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan!

 • Voorbedrukt doek met designkaart (met vooraf aangebrachte lijm)
 • Kleurendiamanten geleverd in aparte zakken (gelabeld)
 • Diamantpennen gereedschap
 • Paar extra scherpe pincetten
 • Wax pad (gebruikt om diamanten op te halen)

Let bij het bestellen van kits op:

 1. Waar de kit vandaan komt
 2. Hoe hij is verpakt.

Als je kit van overzee komt, wil je er zeker van zijn dat het veilig verpakt is voor het transport.

Wat is het verschil tussen een ronde en een vierkante boor?

In diamond painting kom je vaak de termen “vierkante boor” en “ronde boor” tegen. In diamond painting is een “boor” gewoon een ander woord voor “diamant.” Als we zeggen “rondboor vs. vierkante boor”, bedoelen we de fysieke vorm van de diamanten. Bij de keuze tussen een vierkante en een ronde boor is het belangrijk om te weten dat er geen juiste antwoorden zijn. Je doel moet zijn om te kiezen welke vorm jij persoonlijk het mooist vindt.

Vierkante boor (ook wel vierkante diamant genoemd)

 • Creëert een voller, completer uitziend schilderij: Vierkante boordiamanten zien er een beetje “schoner” uit dan ronde boordiamanten. Ze staan gemakkelijker in een rij en creëren een “vollere” mozaïek look wanneer ze van een afstand worden genoten.
 • Vierkante diamanten klikken meer tevredenstellend in de plaats: Soms zijn het de kleine dingen die er toe doen! Wanneer je vooruitgang boekt op een schilderij en begint met het invullen van gaten, krijg je een bevredigende “klik” en een gevoel van prestatie, zo dwaas als dat klinkt!

Ronde boor (ook wel ronde diamant genoemd)

 • Gemakkelijker (en sneller!)  om het toe te passen: Ronde diamanten lijken gewoon beter te kleven aan de diamanten pen, waardoor de overgang meer naadloos lijkt.
 • Afgewerkte schilderij voelt minder “compleet” aan: Gezien de ronde vorm van de diamanten, kunnen gaten tussen de diamanten duidelijker lijken als je dicht bij het schilderij bent.

Lees ook: Link building strategieën VS. tactiek