De beste tips voor een ZZP’er in 2019

Wat is het fijn om voor jezelf te werken,  ZZP’er zijn is spannend, maar het brengt ook een eerlijk deel van de financiële uitdagingen met zich mee. Hier is hoe je als eigen baas financieel beter kan zijn.

Bouw een noodfonds als ZZP’er

Iedereen zou een noodfonds moeten hebben. Voor een ZZP’er is het echter nog belangrijker. Het kan zijn dat u door uw inkomensschommelingen vaker in uw noodfonds terechtkomt.

Een langzame maand kan vereisen dat u uw noodspaargeld moet gebruiken om een herstelling van uw woning, een hypotheek of zelfs uw boodschappen te betalen. U moet werken aan de oprichting van een noodfonds voor zes maanden. U moet op zijn minst tien procent per maand reserveren voor noodgevallen.

Een makkelijke manier om snel een noodfonds op te bouwen is geld besparen. Op deze site kan je als ZZP’er de meeste kosten vergelijken en kiezen voor de goedkoopste optie, waardoor je als ZZP’er veel minder gaat uitgeven. Dit kan je dan in je noodfonds stoppen.

Maak stabiliteit aan

Er zullen enkele maanden zijn waarin je het een stuk beter zal doen dan gemiddeld. Als je een paar geweldige maanden hebt, geef dan niet al je extra geld uit aan uitbundige artikelen. Het kan geen kwaad om uzelf een beetje te verwennen, maar het is wel belangrijk om enige financiële stabiliteit te hebben.

Tijdens deze betere maanden, neem wat u nodig heeft voor belastingen, noodgevallen en uw salaris en zet de rest op een overhead rekening. Dit geeft u meer financiële zekerheid.

Vergeet niet over jouw pensioen

U kunt uw pensioensparen in de wacht zetten bij de start van uw bedrijf. Dit kan in het begin noodzakelijk zijn, maar negeer uw pensioendoelstellingen niet te lang. Hoewel uw prioriteiten soms kunnen verschuiven, moet u nooit de fout maken om uw pensioenfonds volledig op te geven.

Terwijl u uw bedrijf duurzaam wilt maken, wilt u zeker met pensioen gaan. Breng uw prioriteiten in evenwicht, zodat u uw doelstellingen kunt bereiken en weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Zelfstandig ondernemer zijn is een opwindende, angstaanjagende en bevredigende ervaring in één. Het geeft u de kans om uw dromen te volgen en uw eigen weg te vinden. Volg deze financiële tips voor zelfstandigen en je zet jezelf in voor succes.

Focus op percentages in plaats van euro’s als ZZP

Een cruciale manier om het geld goed te beheren als ZZP’er, terwijl zelfstandigen in percentages denken bij het opzij zetten van geld, is het denken in percentages. Als u een bepaald bedrag in euro’s in uw spaargeld stort, kan het zijn dat u te weinig spaart wanneer u maanden met een hoog inkomen hebt. Toewijzen van percentages van uw inkomen te zetten in de richting van uw belastingen, nood-sparen, en andere fondsen.