Wat je moet weten voordat je een douchestoel koopt

Een douchestoel is een waterdichte stoel waar iemand op kan zitten als hij onder de douche staat. Het helpt hen om veiliger en onafhankelijker te douchen. Deze stoelen zijn vooral handig voor mensen met permanente of tijdelijke mobiliteitsproblemen en voor mensen die beweging pijnlijk vinden.

De meeste douchestoelen hebben rubberen antislipvoetjes en zijn ontworpen voor veiligheid in natte omstandigheden. Sommige hebben rugleuningen voor extra steun. Veel stoelen hebben armleuningen aan elke kant en de stoelen zonder armleuningen zijn ontworpen om aan de zijkanten vastgepakt te worden.

Bij het kiezen van een douchestoel moet je rekening houden met een aantal eigenschappen. Hier zijn enkele kenmerken waar je op moet letten bij een douchestoel.

Totale omvang

Mensen vergeten vaak te controleren of een douchestoel in hun ruimte past. Voordat je er een koopt, moet je de vloer van je douche of bad opmeten om er zeker van te zijn dat je de juiste maat krijgt.

Hier is een tip als je niet zeker weet of je douchestoel past: Zitten de poten plat op de vloer zonder op de rondingen te rijden waar de douchevloer en de muur elkaar raken? De stoel moet altijd 100% op een vlakke ondergrond staan.

In hoogte verstelbaar

Het is belangrijk dat je een douchestoel koopt die in hoogte verstelbaar is. Sommige mensen zijn lang en sommige zijn kort, dus je wilt de hoogte van de stoel kunnen verstellen zodat de persoon op de stoel kan gaan zitten. Als je op een douchestoel zit, moeten je voeten de vloer raken – ze mogen niet boven de vloer bungelen.

Gewicht

Sommige douchestoelen hebben een gewichtslimiet. Als je bijvoorbeeld meer dan 300 pond weegt, moet je waarschijnlijk een bariatrische douchestoel kopen.

Vaste ondersteuning

Denk goed na over je fysieke sterke en zwakke punten om te bepalen wat voor douchestoel je nodig hebt. Het is aan te raden om armleuningen en rugleuningen te nemen, omdat deze functies een extra gevoel van veiligheid geven.

Lees ook: Verbeteren akoestische panelen de geluidskwaliteit?