De top 3 voordelen van het toevoegen van VR aan Escape Room

Door het verkleinen van de benodigde ruimte, en het bieden van een uitgebreide ervaring, is de VR escape room een zeer zinvolle aanvulling op jouw traditionele escape room en het perfecte uitje voor een online team building.

Escape rooms zijn zonder twijfel een van de meest populaire groepsentertainment opties over de hele wereld vandaag. Voor escape room eigenaren is dit een zegen voor het bedrijfsleven.

Naarmate meer en meer mensen samen om aanwijzingen te kraken en mysteries op te lossen, escape rooms eigenaren zien hun winst omhoog schieten.

Maar, zoals bij elk bedrijf, is het escape room concept geëvolueerd.

Technologie heeft het mogelijk gemaakt om een nieuw soort escape room te ontwikkelen, die het mogelijk maakt voor meer spelers, gevarieerde ervaringen, en een ervaring die een stuk aangrijpender is dan de traditionele escape room.

Kleinere ruimtes kunnen naar tevredenheid worden gebruikt

Met Virtual Reality aangedreven escape rooms, kan men een kleine ruimte gebruiken om al hun beschikbare klanten naar tevredenheid te bedienen.

Dat komt omdat de ruimte die je nodig hebt beperkt is tot het opzetten van VR en andere hardware (zoals de geur en windgeneratoren) en om ruimte te bieden voor de spelers om te zitten.

De spelers zullen net zo, of zelfs meer, tevreden zijn met het ontsnappingsspel, wat leidt tot hogere waarderingen, en meer verwijzingen.

Betere en meer gevarieerde ervaringen dan een traditionele escape room
Omdat het hele spel zich afspeelt in de virtual reality wereld, kun je min of meer elke ervaring opzetten die u maar wilt.

Stel dat je een escape game wilt hebben gebaseerd op een ruimtestation

Als je dat in een fysieke escape room doet, betekent dat dat je een hele escape ruimte moet ontwerpen met heel veel rekwisieten, zorgvuldig ruimteontwerp en special effects planning.

Voor een VR escape room echter, betekent het dezelfde VR setup als bij elke andere VR escape game, alleen met het ruimtestation spel geupload naar de server.

Het is bijna een ‘plug and play’ situatie.

Gasten houden van nieuwe ervaringen die VR escape rooms bieden
Met het voordeel van ‘plug and play’ escape games in VR, kun je diverse soorten ervaringen aanbieden, met veel meer variatie dan mogelijk zou zijn in een traditionele escape room.

En het gaat niet alleen om scenario’s

Gasten kunnen een groot aantal avatars aannemen in een VR escape game. Ze kunnen zelfs dingen doen zoals lasers schieten en telekinese gebruiken.

In een traditionele escape room zou dit beperkt blijven tot het voorzien van kostuums voor de gasten, en misschien lasershooters. Het effect zou bij lange na niet zo groot zijn als in een VR-omgeving.

Het feit dat VR gebruik maakt van het ‘Point Of View’ gezichtspunt maakt de spelervaring des te spannender.

Lees ook: 8 Voordelen van steungroepen voor ouderen