Wat kan je doen met een afgewerkte diamond painting?

Je hebt het eindelijk gedaan. Je hebt jouw eerste eigen foto diamond painting voltooid, yay! Nu vraag je je waarschijnlijk af wat je moet doen met een afgewerkt diamanten schilderij. Je hebt veel tijd en moeite gestoken in het creëren van iets moois, dus je wilt het zeker op de een of andere manier bewaren. Maar, hoe? Wij houden ervan om een verzegeling aan de bovenkant aan te brengen om alle diamantkralen veilig te houden en het dan in een chique lijst op te hangen aan de muren van ons huis of kantoor.

Maar voordat je met het inlijsten begint, zijn er nog een paar andere afwerkingen die je aan jouw schilderij kunt toevoegen om er zeker van te zijn dat het zo perfect mogelijk is. Leer in dit artikel hoe je een diamanten schilderij inlijst en kijk uit voor minuscule fouten die later tot grotere problemen kunnen leiden.

Weg met stof en vuil

De meesten van ons besteden veel tijd aan één enkel diamond painting project omdat het een tijdje kan duren om elke kraal op de juiste plaats te krijgen. En als je een werkelijk prachtig stuk wilt maken, moet je zorgvuldig zijn bij het plaatsen van elke diamant; anders krijg je een schilderij dat er ongelijk of misvormd uitziet.

Omdat deze projecten dagen of zelfs weken kunnen duren – afhankelijk van hoe vaak je er aan werkt – kunnen vuil, stof of zelfs haren van huisdieren gemakkelijk in het ontwerp verstrikt raken. Misschien merk je niets van deze kleine ongemakken terwijl je aan het project werkt, maar als de kralen eenmaal zijn geseald en in een lijstje zijn gehangen, kun je het verschil zien. Om jouw diamond painting schoon te maken, kun je een zachte borstel of zelfs een tandenborstel gebruiken om heel voorzichtig de resten van jouw creatie weg te vegen.

Controleer op ontbrekende stukken

Heb je ooit gedacht dat je een puzzel klaar had en je realiseerde je toen dat er een stukje ontbrak? Zoiets kan ook gebeuren met een afgewerkt diamanten schilderij. Omdat elk stukje zo klein is en de rasterpartijen zo dicht bij elkaar liggen, denk je misschien dat je geen stukjes hebt overgeslagen, maar als je je werkstuk tegen een lichtbord of een fel licht (lamp of direct zonlicht) houdt, zullen alle plekjes die zijn overgeslagen, oplichten. Voordat je iets anders met jouw eindproduct doet, moet je deze test gebruiken om te controleren op afwijkingen.

Wees er zeker van dat de diamantkralen stevig vastzitten

De diamantkralen van je schilderij zijn aan het raster bevestigd door het klevende oppervlak van het patroon. Soms drukken we echter niet hard genoeg op elke kraal, waardoor er een (of meer) afvallen als we het schilderij optillen. Om dit te voorkomen, neem je een deegroller en rol je voorzichtig over het hele werkstuk. Dit geeft elke kraal een beetje extra druk, zodat ze aan het raster blijven kleven.

Leer hoe je jouw diamanten schilderij op de juiste manier kunt inlijsten

Door jouw diamanten schilderij in te lijsten krijgt het een chique en afgewerkt uiterlijk. Het inlijsten van jouw schilderij is een vrij eenvoudig proces. Je kunt in elke hobbywinkel een standaard lijst kopen, of op zoek gaan naar een lijst op maat voor jouw specifieke schilderij. Als je een standaardlijst in de winkel koopt, zoek er dan een die iets kleiner is dan jouw schilderij. Diamanten kunstschilderijen hebben een extra rand rond de afbeelding, zodat je een deel van dit materiaal kunt afsnijden om in de lijst te passen en je je meer op de afbeelding zelf kunt concentreren.

Lees ook: Voordelen van het beroep van recruiter