Waarom Italiaans eten het beste is voor geliefden

Tijdens deze koudere maanden kan het moeilijk zijn om goede ideeën te bedenken – het is veel verleidelijker om op de bank te blijven zitten dan om de stad in te gaan. Maar een nachtje thuis hoeft niet te betekenen dat er een nachtje voor de deur staat – door naar de zwoele kusten van Italië te kijken, vind je genoeg romantische inspiratie voor een gepassioneerde nacht in.

Als er twee dingen zijn waar Italianen beroemd om zijn, dan is het wel passie en creativiteit – twee essentiële ingrediënten voor romantiek. En bij Casabase zijn de Italiaanse delicatessen met beide verpakt, waardoor ze perfect zijn voor een amoureuze avond in. Muziek mag dan het voedsel van de liefde zijn, de Italiaanse keuken is ongetwijfeld het voedsel van de romantiek – dus hier is waarom het zo geschikt is voor verleiding.

Italiaans eten is sensueel en hands-on

Italiaans eten gaat over het verkennen van de verscheidenheid en de sensualiteit van antipasti is de perfecte manier om uw geliefde te prikkelen. Probeer de perfecte avond in te plannen door een fles (of twee!) van onze droge, knapperige Bottega Gold prosecco te bestellen, wat kaarsen aan te steken en een weelderige spreiding van verschillende antipasti te leggen. Volle, sappige Italiaanse olijven, zoete, pikante zongedroogde tomaten, rondjes vers, knapperig brood, een Italiaanse kaasschotel met olijfolie en zoute, sappige hapjes gerookt vlees zorgen voor de perfecte romantische picknick thuis – en vergeet niet de Italiaanse olijfolie voor het dompelen. Als jouw geliefde een zoetekauw is, eindig dan met een selectie van traditionele Italiaanse snoepjes, en zo niet, een droge Aperol Spritz – dit soort elegante, opwindende maaltijden houdt je tot in de kleine uurtjes bezig met je vingers te likken.

Italië is de moeder van de moderne romantiek

Zoveel van onze moderne ideeën over romantiek komen uit Italië. Valentijnsdag zelf komt van het oude Romeinse vruchtbaarheidsfeest, Lupercalia, en is vernoemd naar een Romeinse priester, de heilige Valentijn. En veel van onze moderne huwelijkstradities hebben ook hun wortels in de oude Romeinse ceremonies – van de ‘iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws’ traditie, tot het dragen van een bruidssluier. Dus als je in de stemming bent voor de liefde, is er geen beter land om naar te kijken.

Italiaans eten staat in het hart van hun romantische cultuur

Shakespeare koos ervoor om veel van zijn romantische komedies in Italië te plaatsen, waaronder The Taming of the Shrew – en laten we zijn beroemdste tragedie, Romeo en Julia, die zich in Verona afspeelde, niet vergeten. Als je een van deze toneelstukken, tragedie of komedie leest (of bekijkt), zul je merken dat één ding centraal staat – de feesten. De cultuur van feesten is nog steeds sterk in Italië, met uren die over vele gangen worden afgelegd, en het speelt een belangrijke rol in de manier waarop we het hof maken – sommigen zeggen zelfs dat Italianen eten gelijkstellen aan liefde. Geen wonder dus dat de Italiaanse keuken zo prachtig is – en veel ervan is speciaal ontworpen met het oog op verleiding.

Lees ook: Wat te doen tijdens een weekendje weg in Gent