Voordelen van het beroep van recruiter

Een recruiter is meestal een human resources professional die gespecialiseerd is in het identificeren van kandidaten voor openstaande vacatures, maar je hebt ook sales recruiter. Recruiters kunnen voor één werkgever werken en helpen kandidaten te vinden voor elke vacature bij het bedrijf, of ze kunnen voor meerdere bedrijven werken en zelfstandig of via een bureau op contractbasis wervingsdiensten verlenen. Een recruiter kan op een aantal manieren kandidaten identificeren, onder meer via zijn of haar bestaande professionele contacten, het screenen van sollicitanten en het zoeken naar kandidaten die niet hebben gesolliciteerd en rechtstreeks contact met hen opnemen.

Werken als recruiter kan een aantrekkelijke carrièrekans zijn. Er zijn veel voordelen aan het werken als recruiter die het voor jou de juiste keuze kunnen maken, zoals

Anderen helpen

Werken als recruiter kan een professioneel bevredigende bezigheid zijn, omdat je anderen kunt helpen. Als recruiter werk je eraan om mensen te koppelen aan banen waarvan jij denkt dat ze er goed bij passen. Het kan voldoening geven om een goede match te maken die goed is voor het bedrijf en tegelijkertijd een professional een baan te geven die hij of zij leuk vindt.

Voordelen in commissie

Naast een salaris is het gebruikelijk dat een recruiter een commissie verdient wanneer hij een vacature helpt vervullen. Voor productieve recruiters kan dit een lucratieve positie opleveren. Door meerdere commissies te verdienen naast je salaris, kun je je jaarlijkse compensatie aanzienlijk verhogen.

Unieke uitdagingen

Werken als recruiter is een carrière die vaak van week tot week nieuwe uitdagingen biedt. Omdat je bij elke nieuwe functie voor bedrijven in verschillende sectoren en onder verschillende omstandigheden rekruteert, kan een carrière als recruiter het makkelijk maken om bij jouw werk betrokken te blijven. Dit kan het een ideale professionele opportuniteit maken voor mensen die graag uitgedaagd worden of die de voorkeur geven aan afwisseling in hun werk.

Diverse mogelijkheden

Werken als recruiter biedt je de mogelijkheid om te kiezen wat voor soort werk je doet. Professionals die meer vrijheid willen, kunnen kiezen om voor een wervingsbureau of zelfstandig te werken. Zo kun je zelf bepalen voor welk soort wervingsmogelijkheden je verantwoordelijkheid neemt en kun je inspelen op je werkvoorkeuren. Professionals die de voorkeur geven aan een meer gestructureerde en consistente aanpak, kunnen ervoor kiezen om voor één werkgever te werken in een interne recruiting functie. Dit zorgt voor meer consistentie omdat het een van de belangrijkste onderdelen van elke werving stabiliseert.

Vaardigheden ontwikkelen

Werken als recruiter is een uitstekende gelegenheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. De soft skills die belangrijk zijn voor een rekruteringsfunctie zijn aandacht voor detail, communicatie, time management en doorzettingsvermogen. Dit zijn algemeen toepasbare vaardigheden die je een aantrekkelijker werknemer kunnen maken in een rekruteringsomgeving, maar ook in vele andere domeinen als jij in de toekomst van carrière wilt veranderen.

Lees ook: 5 Voordelen van het gebruik van een Event Management Company