Veiligheidstips voor wanneer je gaat vissen

Of je nou gaat vissen voor meiden of voor echte vissen, je moet het altijd veilig doen. Hier zijn onze tips van https://aasvis.nl/ om jouw volgende trip nog veiliger te maken.

Draag een drijfvest

Het vissen op de oceaanrotsen is spannend en ongelooflijk de moeite waard. Het kan ook zeer dodelijk zijn. We verliezen zoveel vissers onnodig door slechte beslissingen die we nemen bij het vissen op de oceaanrotsen. Draag daarom een drijfvest. Er zijn tal van mooie ontwerpen waarmee je onbezwaard kunt bewegen en vissen. Het kan je leven redden. Draag ook geklitte laarzen of schoenen. Er zijn fantastische ontwerpen speciaal gemaakt voor het vissen op de rotsen. Nogmaals, ze kunnen je leven of ernstig letsel redden.

Ga niet alleen vissen

Vis nooit alleen op de oceaanrotsen. Ook dit is een vergissing die veel ervaren vissers maken. Als je van plekken gaat verplaatsen, bel iemand en laat het ze weten, stuur een sms, dan kost het helemaal geen tijd. Vertel de mensen precies waar je naartoe gaat en wanneer je terugkomt. Probeer altijd terug te keren wanneer u zegt dat u dat wilt. Vergeet niet dat het vissen op de oceaanrotsen elk jaar vele levens kost. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn een must omdat ze waarschijnlijk je leven zullen redden.

Niet haasten

Telkens als ik ga vissen, kan ik niet wachten om gelijk m’n hengel er in te gooien. Dit is een slechte aanpak bij het vissen op de oceaanrotsen. Ten eerste, haastig over een gladde, oneffen ondergrond bewegen is een recept voor een ramp. Doe het rustig aan en concentreer je op een goede basis. Ten tweede, en dat is het belangrijkste. Neem 40 minuten de tijd en observeer de plek waar je gaat vissen. Krijg een gevoel voor de golfpatronen en -intervallen. Let goed op het terrein. Als er een beetje wildwater is dat de rots oversteekt waar je op wilt staan, dan is het goed. Als het dik en groen is, al is het maar net boven de enkelhoogte, kun je niet veilig vissen.