Top 3 gezondheidsvoordelen van Kratom

In dit artikel leggen we je kort (maar krachtig) uit wat kratom precies is en wat de 3 van de vele voordelen ervan zijn.

Wat is Kratom?

Kratom, of Mitragyna speciosa, is een traditioneel kruid dat afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het is een van de meest bekende kruiden die deskundigen aanbevelen voor een verscheidenheid aan kwalen, dankzij de immense medicinale eigenschappen.

Kratom wordt vooral gebruikt om pijn te behandelen. Het bevat talrijke verbindingen, waarvan de twee meest actieve mitragynine en 7-hydroxymitragynine zijn. Mitragynine werkt op dezelfde manier als opioïden, terwijl 7-hydroxymitragynine het vermogen van bepaalde neuronen in het lichaam om pijn waar te nemen beïnvloedt.

Naast de pijnverlichting heeft Kratom ook enkele euforische effecten. Wanneer je het kruid consumeert, veroorzaakt het de afscheiding van feel-good hormonen in je lichaam, waardoor je spieren plotselinge uitbarstingen van energie krijgen die je training positief beïnvloeden, terwijl het ook je seksuele vitaliteit verhoogt.

De volgende zijn de top 3 gezondheidsvoordelen van Kratom die je waarschijnlijk nog niet kende.

Pijnbestrijding

Pijn is de meest voorkomende aandoening die Kratom kan behandelen. Pijn wordt geclassificeerd afhankelijk van waar het vandaan komt en welke delen van het lichaam het beïnvloedt.

In termen van oorsprong hebben we nociceptieve en neuropathische pijn. Nociceptieve pijn is het gevolg van lichamelijk letsel aan lichaamsweefsel, spieren of pezen. Neuropathische pijnen worden veroorzaakt door chronische aandoeningen, zoals Multiple Sclerose, kanker, diabetes, artritis, enz. Ongeacht de oorsprong, pijn beïnvloedt het lichaam zowel vanuit de fysieke als de psychologische aspecten.

Kratom bladeren zijn nuttig voor de behandeling van alle soorten pijn, maar het werkt buitengewoon goed met neuropathische pijnen. De bladeren verlichten de pijn door zich te binden aan pijnreceptoren die zich in het centrale zenuwstelsel en elders in het lichaam bevinden. En terwijl er verschillende stammen van Kratom zijn, is de Bali/rode ader het meest aangeprezen voor zijn pijnstillende effecten.

Verlicht de angst en verhoogt de stemming

Stemmingsverhoging is een ander mogelijk gezondheidsvoordeel van Kratom. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Kratom nuttig is om een positieve gemoedstoestand te inspireren en gebruikers een meer optimistische houding ten opzichte van het leven in het algemeen te geven.

Hoewel Kratom geen opioïde is, levert het wel effecten op die vergelijkbaar zijn met die van opioïde medicijnen, zoals heroïne, codeïne en morfine. Wanneer je Kratombladeren gebruikt, bindt mitragynine zich aan opioïdenreceptoren die zich in je hersenen bevinden en die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de gemoedstoestand.

Als gevolg daarvan voel je je minder angstig en meer opgewekt. De kalmerende effecten van Kratom zijn ook significant in het verlichten van depressie en angst. Als je op zoek bent naar een volledig natuurlijke manier om je motivatie te stimuleren, kijk dan niet verder dan Kratom bladeren.

Energieboost

Kratom bladeren staan bekend om hun immense metabole effecten, die het energieniveau van de gebruiker aanzienlijk verhogen. Volgens verschillende studies veroorzaken deze bladeren bepaalde metabole processen terwijl ze andere versterken, waardoor het vermogen van het lichaam om energie op te wekken escaleert.

Ook komen Kratom bladeren met het verborgen voordeel van een verhoogde bloedcirculatie. Met een verbeterde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof getransporteerd naar uw vitale lichaamscellen, waardoor de snelheid waarmee deze cellen voedingsstoffen metaboliseren om energie op te wekken wordt beïnvloed. Dit kan verklaren waarom Kratom een van de meest aanbevolen natuurlijke remedies is voor mensen met het Chronische Vermoeidheidssyndroom.

Zelfs als je geen last hebt van vermoeidheidsgerelateerde aandoeningen, kun je nog steeds de energieverhogende voordelen van Kratom gebruiken om je dagelijkse taken uit te voeren. De bladeren kunnen bijvoorbeeld van pas komen tijdens inspannende trainingen, omdat ze de rusttijd tussen de sets aanzienlijk verkorten. Men kan Kratom vinden door op het internet te zoeken naar kratom bij mij in de buurt, deze zoekresultaten zouden je moeten leiden naar de beste gelicentieerde apotheken die kratomproducten van hoge kwaliteit aanbieden.

Lees ook: Voordelen van regenjassen