Top 2 taxi veiligheidstips voor reizigers

Elke keer als je een taxi of minicabine betreedt – alles wat door iemand anders wordt bestuurd – geef je een beetje controle over aan een andere persoon. Vaak is die persoon volledig onbekend voor jou, dus is het belangrijk om goed na te denken over je persoonlijke veiligheid tijdens het reizen in een taxi.

Hier zijn de meeste recente top 2 veiligheidstips van deskundigen voor reizigers.

Vraag vooraf naar de reguliere prijs en de fooi prijzen die je kunt verwachten

Het personeel van het hotel of je gastheer kan je vertellen wat de typische prijsklasse van jouw bestemming is en wat het juiste bedrag is om een fooi te geven. Een goed idee hebben van wat je zou moeten betalen – en het vooraf bevestigen van de prijs met de chauffeur betekent minder gedoe wanneer het tijd is om de rekening te betalen.

Veel chauffeurs, zoals bij Taxi Breda kunnen je ook de prijs vooraf vertellen, dus vraag van tevoren een offerte aan als je dat kunt.

Bel voor een taxi in plaats van een taxi te roepen

Sommige onafhankelijke taxichauffeurs werken samen met dieven. De oplichterij gaat als volgt: de chauffeur ziet iets waardevols op jou, zoals juwelen, een camera of een mobiel apparaat en vervolgens sms’en ze de dief met de route. Omdat de dief de taxi en de route kent, hoeft hij alleen maar bij een stoplicht te wachten om de deur te openen en te stelen wat van jou is.

Vraag naar het taxinummer als je met de dienstleider spreekt, zodat je er zeker van bent dat je in het juiste voertuig stapt. Zorg ervoor dat het taxinummer, of in ieder geval de naam en het telefoonnummer van het bedrijf, zichtbaar is op het voertuig voordat je probeert in te stappen.

Lees ook: Manieren om geld te besparen: hoe bespaar je elke maand geld