Tips om de wasmachine goed te onderhouden

Voorbij zijn de dagen dat je jouw dagelijkse kleren met de hand moest wassen, wat niet alleen tijdrovend was, maar ook vermoeiend en veel water verspillend. Je moet echter ook in staat zijn om jouw wasmachine te onderhouden om ervoor te zorgen dat je er het maximale nut uit haalt!

Ga naar wasmachine-aanbiedingen.nl om vandaag nog jouw wasmachine te scoren!

Hieronder zijn enkele eenvoudige manieren om jouw wasmachine te onderhouden:

Controleer de slangen

Om een vlotte waterdoorstroming te garanderen, moet je de slangen van de machine in het oog houden. De meeste wasmachines hebben drie slangen, waarvan twee inlaten voor warm en koud water zijn en één een uitlaat is. Zorg ervoor dat de inlaten goed zijn aangesloten op de kranen en dat er geen scheuren of lekken zijn. Dit voorkomt ook verspilling van water. Vergeet ook niet van tijd tot tijd de toestand van de afvoer of de afvoerslang te controleren, omdat pluizen en andere stoffen zich kunnen ophopen en de afvoer kunnen verstoppen wanneer het water tijdens het wassen wordt afgevoerd.

De filter reinigen

Bij het kiezen van de beste volautomatische wasmachine moet je er ook voor zorgen dat de machine probleemloos voor je kan werken. Vaak vergeten veel consumenten het filter schoon te maken dat in verschillende machines is ingebouwd. Dit filter haalt de pluizen en andere vuildeeltjes uit het wasproces. Het is dus absoluut noodzakelijk dat je dit filter af en toe schoonmaakt. Als de filter vol is, kan hij het vuil niet meer opvangen en zal het in het water blijven zitten, aan jouw kleding blijven hangen en zich ook in de machine ophopen. Dit kan de levensduur van jouw machine verkorten en de prestaties negatief beïnvloeden.

De deur openlaten

Een van de grootste fouten die mensen maken na een volle lading wasgoed is het dichthouden van de deur van de wasmachine. Door de deur 15 tot 30 minuten open te laten, verwijder je het vocht uit de machine en voorkom je dat er schimmel en bacteriën in de machine ontstaan. Door de deur open te laten, droogt de kuip goed en worden kwetsbare onderdelen beschermd tegen beschadiging door vocht.

Lees ook: Redenen waarom geurstokjes goed voor je is