Manieren om sneller te rijden met je auto

Sneller gaan is niet altijd een kwestie van snelheid. Ook de manier waarop een auto omgaat en remt is belangrijk. Dit geldt vooral als je graag op bochtige bergpassen of racebanen rijdt. Toch zijn er honderden tuners die zich alleen maar richten op het maximale vermogen en koppel zonder veel aandacht te besteden aan de rest van het pakket. Deze manier kan duur zijn en kan de levensduur van de niet-verbeterde onderdelen in uw auto drastisch verkorten. Daarom vertellen wij hier een paar manieren om sneller te gaan.

Betere banden krijgen

Banden van goede kwaliteit zijn essentieel voor de beste bochten, tractie en remprestaties. Als u hierop beknibbelt, vecht u voor grip bij de lichten, glijdt u om de bocht of komt u ongelukkige ontmoetingen met stilstaande objecten tegen. Banden, samen met krachtige remmen en een goed veringssysteem zullen je rondetijden ook veel meer verbeteren dan alleen maar het aanzwengelen van de pk’s.

Chiptuning

Chiptuning is een grote onderneming geworden met de proliferatie van turbomotoren. Het is relatief eenvoudig om tot 20% meer vermogen en koppel te krijgen door simpelweg de softwarecodering van een moderne ECU te veranderen. Hoe verleidelijk het ook is om de boost aan te zwengelen tot uw Civic vlammen spuwt en zijn voorbanden versnippert, het is het beste om vast te houden aan gerenommeerde specialisten die een garantie bieden en niet proberen om u te verbazen met massale vermogenswinst claims. Het verhoogde vermogen zal extra druk leggen op de rest van de auto’s loopwerk dus overweeg het uitvoeren van de remap uit in combinatie met andere upgrades ook.

Verbeteren van uw rijvaardigheid

Hoe snel uw auto op papier ook is, tenzij u weet wat u doet, komt u niet overeen met de cijfers op de weg. Zelfs als het enige wat u van plan bent om te racen met mensen in een rechte lijn, zal een geavanceerde rijcursus u helpen begrijpen hoe u het meeste uit uw auto kunt halen en u veilig kunt houden. Als je niet weet wat je doet, heb je al dat geld onderweg toch sneller verspild.

Lucht en brandstof

Ongeacht het type verbrandingsmotor dat u heeft, heeft u lucht en brandstof nodig om het te laten gaan. Hoe meer hij meer vermogen hij krijgt, hoe meer vermogen hij levert. Hogere injectoren en brandstofpompen zorgen ervoor dat de cilinders genoeg brandstof krijgen om het lucht-brandstofmengsel op een optimaal niveau te houden. Turbo’s en superchargers dwingen in wezen lucht in een motor, lachgas injecteert een geconcentreerd schot zuurstof in de verbrandingskamers. Geen enkele is bijzonder goedkoop, dus voor onze doeleinden zullen we ons moeten houden aan een koude luchtinlaat die de luchtstroom naar de motor kan helpen bevorderen.