Kenmerken en voordelen van slimme koelkasten

Deze producten beginnen steeds vaker in de winkels te verschijnen. Maar voordat je naar buiten gaat en je door een verkoper laat overtuigen om er een te kopen, lees je hier meer over de laatste koelkast aanbiedingen , en de kenmerken van een slimme koelkast.

Na het lezen van dit artikel zul je hopelijk een beter geïnformeerde beslissing kunnen nemen over de vraag of het een product is dat de moeite waard is. Laten we de dingen doornemen die dit product voor ons de moeite waard maken om de aanschaf ervan te overwegen.

Laten we eerst eens kijken wat het is, daarna gaan we verder met hoe deze koelkasten ons leven beter kunnen maken.

Wat is een smart koelkast?

Het is een koelkast, ja, maar het komt met meer dan alleen dat op zich. Ten eerste kun je een groot touchscreen verwachten dat in de deur is ingebouwd.

Het maakt ook verbinding met jouw Wi-Fi en het internet. Hierdoor heb je toegang tot tal van functies met je smartphone of je spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Home.

Een slimme koelkast kan rekenkracht hebben die vergelijkbaar is met een laptop of kleine computer. Dus de mogelijkheden van wat je kunt doen vanaf het touchscreen zijn ongelooflijk krachtig. Het zou dus vergelijkbaar kunnen zijn met een kleine computer met een groot scherm dat in je koelkast is gemonteerd.

Binnenin zijn ook luidsprekers gemonteerd, maar de geluidskwaliteit voldoet nog niet aan de normen voor stereokwaliteit.

Lijst met 10 veelgebruikte functies en voordelen van slimme koelkasten

  • Wi-Fi-connectiviteit: Maakt verbinding met jouw Wi-Fi-netwerk om interactieve gegevens en integratie met andere slimme apparaten mogelijk te maken.
  • Houd de vervaldata bij: Nu kun je een blik werpen op de binnenkant van jouw koelkast. Je kunt ze zelfs labelen om verschillende gegevenselementen zoals vervaldatums en herinneringen te associëren.
  • Boodschappenlijstje: Voeg eenvoudig items toe aan jouw boodschappenlijstje via spraakopdrachten of vanaf het ingebouwde touchscreen.
  • Zien wat er in zit: Houd bij wat je nodig hebt door vanaf je smartphone in je koelkast te kunnen kijken, zelfs als je niet thuis bent.
  • Surfen op het internet: Dankzij een ingebouwde browser kun je de koelkast net als jouw tafel of telefoon gebruiken om te browsen.
  • Recepten: Sla jouw recepten op of bekijk een video over hoe je het gewenste item kunt maken.
  • Whiteboard: Met de whiteboardfunctie kun je met behulp van het touchscreen handgeschreven notities bijhouden die op elk moment eenvoudig kunnen worden bewerkt.
  • Muziek streamen: Speel jouw favoriete muziek on demand af vanaf jouw telefoon op elk gewenst moment.
  • Bedien andere apparaten: Stel andere slimme apparaten in met je slimme koelkast, zodat je ze kunt bedienen met een eenvoudige spraakopdracht.
  • Spraakbesturing: Je kunt functies naar wens bedienen of activeren door het hardop uit te spreken. Deze slimme koelkasten zijn in staat om ook een persoonlijke assistent te zijn.

Lees ook: Sociale & Emotionele Voordelen van TV-kijken