Hier zijn 5 redenen waarom je de Nintendo Switch in 2020 zou moeten kopen

Het is al 4 jaar geleden dat de Nintendo Switch werd uitgebracht, maar de Japanse spelgigant is nog steeds een raadselachtige speler in India. Loop door elke elektronicawinkel en je ziet een heleboel PlayStation 4’s en Xbox One’s, maar geen enkele Nintendo-console in zicht, maar dat is allemaal aan het veranderen nu gamers de eerder genoemde Nintendo Switch in handen hebben gekregen en de tijd van hun leven hebben. Als er een goed moment was om de Switch te kopen, dan is dit het. Met de hoeveelheid nieuwe spellen, oude klassiekers en aankomende titels op het platform, is 2020 echt het beste moment om er een op te pakken. Bekijk op nintendoswitchaanbieding.nl voor de meest voordelige consoles.

We hebben 5 redenen opgesomd waarom je, als gamer, een Switch moet bezitten in 2020. Lees verder.

Nintendo is altijd over de spellen geweest

Sinds de begindagen van Nintendo zijn de spellen altijd de belangrijkste focus van het merk geweest. Sony en Microsoft zijn niet alleen gokbedrijven, maar ook technologiebedrijven die een gokonderverdeling hebben. Nintendo, aan de andere kant, zijn gewoon een video game bedrijf. Ze produceren geen tv’s, besturingssystemen, enz. Ze maken gewoon geweldige spellen. Sommige van hun eerste partijtitels behoren tot de beste spellen die in de loop van het decennium zijn uitgebracht. Van het meesterwerk Breath of The Wild, tot het pure plezier van Mario Odyssey, Nintendo gaat over de spellen.

De Nintendo Switch is een retro-gamemonster

Als je een fan bent van Retro-games, dan kun je niet fout gaan met de Nintendo Switch. Het bedrijf dat ons spel Mario en Metroid heeft ook gebruikers toegang gegeven tot een heleboel spellen die zijn uitgebracht voor het Nintendo Entertainment System en de Super Nintendo. Spellen als Super Metroid en zelfs Tetris hebben hun weg naar de Switch gevonden als volledige poorten van hun originele versies. Deze spellen zijn leuk om te spelen en als je nog nooit een NES of een Super NES hebt gehad, is dit het op één na beste.

Draagbaarheid is een groot pluspunt

Het feit dat je de Nintendo Switch overal mee naartoe kunt nemen is een groot pluspunt. Stel je voor dat je Doom speelt in de lokale trein of dat je Breath of the Wild speelt tijdens een lange autorit. De graphics op de PS4 en de Xbox One zijn ongetwijfeld veel beter, maar een afgezwakte poort van je favoriete games voor onderweg? Reken maar op ons. Een lange reis is nu gewoon weer een kans om een paar games binnen te halen. Als je elke ochtend naar je werk gaat of als je een pendelaar bent, is de Nintendo Switch de ideale console voor een snelle wedstrijd van Mortal Kombat onderweg.

Couch Co-op is waar het over gaat

Voor sommigen van ons was het spelen van spelletjes met onze vrienden voor de TV de manier waarop we in het gamen kwamen. Naarmate de tijd verstreek en het internet werd wat het nu is, verhuisde multi-player gaming online naar de naamloze, gezichtsloze hordes puistige tieners en weg van de huiskamer. De Nintendo Switch brengt die lang verloren ervaring terug. De Joy Cons zijn niet zo veelzijdig en praktisch als de Dualshock 4 of de Xbox One controller, maar het is nog steeds geweldig voor een snel spel van Mario Kart.

Het is een geweldige gatewayconsole

Als je wilt overstappen naar console-gaming maar geen groot budget hebt, dan is zoiets als de Switch Lite de console die je moet kopen. Het is veel goedkoper dan de PS4 of Xbox One en het is nog steeds draagbaar. Met spellen als The Witcher : The Wild Hunt and Doom die gepolijste poorten krijgen op de Switch en zelfs Red Dead Redemption 2 die het gerucht verspreiden dat ze de draagbare console raken, is 2020 het beste moment om je aan te sluiten bij de Nintendo-bandwagon.

Lees ook: Wat te doen tijdens een weekendje weg in Gent