Het belang van het hebben van een egalisatiemiddel voor de ondervloer

Heb je een ondervloer nodig onder je hardhouten vloer? Het antwoord is ja, want de meeste huisvloeren zitten op houten balken of een betonnen plaat. Ze zijn meestal niet perfect vlak. Het is heel gebruikelijk dat ze een fractie van een inch helling over de kamer hebben. Meestal is het onopvallend. De grotere problemen ontstaan wanneer de ondervloer ongelijkmatig is, zoals kleine golven of grote deuken zoals we die zien in oude gerenoveerde industriële vloeren of kelders.

Hier zijn vijf redenen waarom je de vloer vlak en glad moet hebben voordat je een hardhouten vloer installeert.

P.S. Voordat je verder leest… Als je woonachtig bent in Nederland en op zoek bent naar professionelen die je vloer egaliseren Nederland, dan kun je terecht bij egaliseren.nl/.

Een vlakke hardhouten vloer vereist een vlakke ondervloer

Hardhout is van nature inflexibel. Samen met de natuurlijke schoonheid, is het de reden waarom we het voor onze vloeren kiezen. Imperfecties in de ondervloer gaan over op de afgewerkte vloer in de vorm van dips, bulten of afgescheiden randen. Ze kunnen een gevaarlijk struikelgevaar vormen en de afgewerkte vloer er slecht uit laten zien.

Net zoals een huis een vlakke ondergrond nodig heeft, zo heeft een kwaliteitsvolle hardhouten vloer dat ook.

Hardhouten vloeren sneller installeren

Het leggen van een hardhouten vloer is een geavanceerd doe-het-zelf project. Proberen de vloer over een oneffen ondergrond te leggen maakt het werk nog moeilijker en frustrerender.

Of je nu een expert of doe-het-zelver inhuurt, werken op een vlakke ondervloer bespaart je tijd en geld.

Een vlakke vloer ziet er professioneel uit

Iedereen waardeert een gladde vloer met strakke naden. Het is het merkteken van een pro of je betaald hebt om het te laten doen of dat je het zelf gedaan hebt. Het is een echt gevoel van voldoening om achterover te leunen en rechte planken over de hele vloer te zien zonder golven of lelijke uitstulpingen.

Een glanzende of halfglanzende afwerking zal de onvolkomenheden van een oneffen vloer uitvergroten. Het is essentieel voor het eindproduct om de ondervloer vlak te hebben.

Een perfecte hardhouten vloer verhoogt de waarde van de woning

Het maakt niet uit of je van plan bent om de rest van je leven in het huis door te brengen of dat je van plan bent om te verkopen. Hardhouten vloeren zullen, indien correct geïnstalleerd, de waarde verhogen. Als je van plan bent om te verhuizen en de vloeren zijn ongelijk, kunnen kopers weglopen of vragen om een lagere prijs.

Als je een aandelenlening moet nemen, maakt de vloer deel uit van de overweging bij de schatting van de waarde van je huis.

Bespaar nu en later geld

Een vlakke, vlakke ondervloer bespaart op voorhand geld door het verminderen van de arbeid en de tijd die nodig is om de hardhouten vloer te installeren.

Het zal ook geld besparen op de weg met minder onderhoud en reparatieproblemen. Ongelijke ondervloeren veroorzaken knikken die de randen kunnen kromtrekken of een einde kunnen schoppen. Als de vloer niet glad is, zal hij kraken en kreunen als een spookhuis. Reparaties kunnen kostbaar zijn en zorgen voor een ongelijkmatige uitstraling omdat nieuwere planken niet overeenkomen.

Een hardhouten vloer is een belangrijke investering. Bescherm hem door te beginnen met een vlakke ondervloer.

Lees ook: Top 3 voordelen van raamfolie