Dingen die je moet weten voordat je PVC vloeren installeert

Meubels en inrichting in jouw huis kunnen met de tijd blijven veranderen, maar jouw vloerbedekking is iets dat lang zal blijven bestaan. Daarom moet je de juiste keuze maken. Het kiezen van een nieuwe vloerbedekking voor jouw huis is nooit een eenvoudig proces. Met zoveel soorten vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn, zoals steen, hout, tegels, PVC of vinyl, etc. is het gemakkelijk om in de war te raken bij het kiezen van de beste vloeroplossing voor jouw huis. Onder hen, PVC-vloeren is populair type vloerbedekking vandaag de dag vanwege de kosteneffectieve aard en het strakke uiterlijk.

Bekijk PVC vloeren Den Haag voor de populairste vloeren.

Gebruik

Het is geschikt voor gebieden met weinig verkeer. Vinylvloeren zijn een perfecte keuze voor gebieden die gevoelig zijn voor morsen en vocht, zoals keukens, badkamers, wasruimten, enz.

Duurzaamheid

PVC-vloeren zijn duurzaam omdat ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Het is bestand tegen water en vocht in vergelijking met andere soorten vloeren. Echter, met de zware belasting, kan het worden beschadigd door scherpe en zware voorwerpen.

Soorten Vinylvloeren / PVC vloeren

  • PVC of Vinyl Tegels
    Vinyl tegels zijn meestal vierkant en kunnen de uitstraling van echte stenen of keramische vloeren bieden. Als er enige vorm van schade is tijdens het gebruik, kan men de tegels eenvoudigweg verwijderen en vervangen door een nieuwe. Houd dus bij aankoop altijd wat op voorraad voor dergelijke toekomstige behoeften.
  • PVC- of Vinylplaatvloeren
    Vinylvloeren bestaan uit grote rollen zonder dat er veel arbeid nodig is om het materiaal te snijden, hierdoor is er niet veel verspilling. Het wordt meestal gelegd zonder groeven, in tegenstelling tot tegels.
  • PVC- of Vinylplankenvloeren
    Vinyl plankenvloeren worden geleverd in lange, smalle stroken. Het is eenvoudig te installeren en geeft u de uitstraling van hardhout.

Eenvoudige installatie

De installatie van vinylvloeren is eenvoudig in vergelijking met andere soorten vloeren. Het kan worden geïnstalleerd over beton, hardhout of multiplex. Het mooie van PVC of vinyl tegels is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Vinyl tegels zijn ook gemakkelijk te vervangen als u besluit ze in de toekomst te verwijderen. Het vereist echter een nauwkeurige meting voor de installatie.

Het repareren van deuken of beschadigingen is echter moeilijk te herstellen. Het heeft de voorkeur als het niet mogelijk is om extra dikte te krijgen om deuren te snijden.

Waterbestendig

Vinylvloeren zijn bestand tegen water en vocht in vergelijking met alle andere soorten vloeren. In principe zijn er geen voegen die water laten binnendringen en de ondervloer beschadigen.

Lees ook: Voordelen van diamond painting voor jouw gezondheid