De voordelen van een detacheringsbureau

Een detacheringsbureau geeft je de mogelijkheid om tijdelijk in een ander bedrijf of andere afdeling te werken dan waar je al werkt. Bij een interne detachering verhuist de medewerker naar een ander deel van dezelfde organisatie. Bij een externe detachering werkt de medewerker tijdelijk bij een andere organisatie. Er is geen vast tijdsbestek voor een detachering. Detacheringen helpen medewerkers om hun vaardigheden te ontwikkelen, hun horizon te verbreden en hun cv te verbeteren. De werkgever van het gedetacheerde individu profiteert van de extra vaardigheden en ervaring die terugkomen in het bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een detachering?

Er zijn verschillende redenen waarom een detachering door een werkgever kan worden aangeboden.

De beslissing kan door het bedrijf worden genomen als een manier om te voorkomen dat er in een moeilijke periode ontslagen vallen; werknemers kunnen worden overgeplaatst naar een ander bedrijf of een andere afdeling die hun salaris zal betalen.

Positief is dat een bedrijf ervoor kan kiezen om werknemers te detacheren om een afdeling nieuw leven in te blazen; gedetacheerde personen zullen waarschijnlijk terugkeren met nieuwe ideeën, vaardigheden en hernieuwd enthousiasme.

Soms – vooral in grote bedrijven die geografisch gezien over verschillende locaties opereren – worden detacheringen gebruikt om de bedrijfscultuur te verspreiden en een meer samenhangende organisatie te creëren.

Veel detacheringen worden door de medewerker zelf geïnitieerd. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een detachering:

  • Carrièreontwikkeling – Een detachering is een fantastische manier om nieuwe vaardigheden te leren en ervaring op te doen. Het ziet er geweldig uit op een CV, omdat het laat zien dat je je kunt aanpassen, en het zal vaak leiden tot nieuwe mogelijkheden.
  • Een nieuw leven – Interne detacheringen bieden individuen de kans om te zien hoe een andere kant van het bedrijf werkt; dit heeft vaak een positief effect op de productiviteit van de medewerker als hij of zij weer terug is in zijn of haar oorspronkelijke functie.
  • Een netwerkgelegenheid – Detachering is in wezen een nieuwe baan, dus het biedt een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en contacten te leggen voor de toekomst.
  • Een nieuwe uitdaging – Een detachering is een geweldige manier om dingen door elkaar te schudden, je uit je comfortzone te halen en harder te laten nadenken over het werk dat je doet. Misschien krijg je wel een rol met meer verantwoordelijkheid dan in je eigenlijke werk.
  • Dingen anders zien – Het ervaren van een andere afdeling of bedrijf en hoe ze de dingen doen kan je flexibiliteit en aanpassingsvermogen verbeteren. Het kan je ook helpen om na te denken over welke weg je in je toekomstige carrière wilt inslaan.

Lees ook: Leuke dingen om te zien en te doen in Porto