7 voordelen van lichtmetalen velgen

Er is iets heel aantrekkelijks aan de auto van jouw buurman, maar je kunt jouw vinger er niet op leggen. Je kijkt beter en realiseert je dat de wielen op zijn auto echt aantrekkelijk zijn en de auto meer visuele impact en karakter geven. Dat komt omdat hij waarschijnlijk lichtmetalen velgen op zijn auto heeft laten zetten. Ik moet ook een set hebben, denk je bij jezelf. Maar is er iets dat je moet weten voordat je de meestal enorme bedragen uitgeeft om ze te laten monteren? De antwoorden op deze vragen en meer vind je in dit artikel.

Beter uiterlijk

Stalen velgen kunnen er nooit zo goed uitzien als lichtmetalen velgen, en de cosmetische upgrade en de verbeterde visuele impact zijn de belangrijkste redenen waarom zo veel autobezitters voor lichtmetalen velgen kiezen. Kijk maar eens naar de meeste Volvo velgen, het is heel gemakkelijk te zien waarom zovelen voor lichtmetalen velgen kiezen.

Betere warmtegeleiding/afvoer

Aangezien legeringen de warmte beter kunnen afvoeren dan stalen velgen, leveren ze betere remprestaties en verkleinen ze het risico op remfalen.

Betere prestaties

Lichtmetalen wielen verlagen het onafgeveerde gewicht en geven daardoor minder traagheid door aan de veren, waardoor de ophanging het terrein beter kan volgen en een betere grip wordt verkregen. Bovendien zijn de rijeigenschappen, het stuurgedrag en het bochtenwerk duidelijk verbeterd.

Beter brandstofverbruik

Omdat lichtmetalen wielen lichter zijn dan stalen wielen, wordt het brandstofverbruik tot op zekere hoogte verbeterd.

Beter remmen

Dit komt doordat er een betere tractie is tijdens het remmen, aangezien wielspin wordt verminderd met lichtmetalen velgen.

Minder kans op corrosie en roest

Omdat lichtmetalen wielen meestal van een aluminiumlegering zijn gemaakt, zijn ze veel beter beschermd tegen corrosie en roest.

Verlengt de levensduur van de banden

Omdat lichtmetalen velgen de warmte beter afvoeren, slijten banden minder snel omdat ze koeler blijven.

Lees ook: Hoe bescherm je jezelf tegen straling?