5 Voordelen van een zorgbed in huis

Een ziekenhuisbed in jouw huis is een van de beste investeringen die je kunt doen. Wanneer je herstellende bent van een verwonding of ziekte, is het nog belangrijker om een goede nachtrust te hebben.

Helaas zijn niet alle bedden gelijk. Dit is nog duidelijker wanneer je herstellende bent van een verwonding of een operatie en het grootste deel van de dag in bed doorbrengt.

Als je bijvoorbeeld slecht ter been bent, weet je ook hoe belangrijk het is om het juiste bed te hebben. In en uit bed komen is het moeilijke gedeelte. Met het juiste bed wordt het voor jou of jouw verzorger gemakkelijker om jou te helpen en te verplaatsen. Op Zorgbedplus kun je terecht voor op maat gemaakte zorgbedden.

Voor mensen met mobiliteitsproblemen zijn ziekenhuisbedden een van de meest effectieve bedtypes, en ze zijn niet alleen voor ziekenhuizen. Ze kunnen jou of jouw dierbaren een maximum aan comfort, functionaliteit en veiligheid thuis bieden.

Het toevoegen van een ziekenhuisbed aan jouw huis is een geweldige optie voor mensen die thuiszorg nodig hebben of aan gezondheidsproblemen lijden. Hier zijn 5 voordelen van het hebben van een zorgbed in jouw huis:

Gemakkelijker voor de zorgverlener

Ziekenhuisbedden zijn gemakkelijk te verstellen, inclusief de mogelijkheid om op en neer te bewegen, zodat je gemakkelijk in en uit bed kunt stappen. Ze maken het ook veel gemakkelijker voor zorgverleners om jou te helpen met de juiste positie om te eten/drinken en om eventuele pijn te voorkomen die gepaard gaat met een ongemakkelijke ligpositie.

Je kunt comfortabeler slapen

Wanneer je lijdt aan een verwonding of ziekte, is een goede nachtrust een van de beste methoden om te genezen. Comfortabel slapen en de juiste slaaphouding vinden kan een uitdaging zijn, of je nu mobiliteits- of gezondheidsproblemen hebt. Een ziekenhuisbed kan jou helpen jouw positie aan te passen zodat je comfortabel kunt slapen zonder dat je jouw eigen positie hoeft te veranderen.

Je kunt thuis blijven

Voor veel mensen is in hun eigen huis blijven wonen het ultieme doel. Zelfs met gezondheids- en mobiliteitsproblemen kun je met een ziekenhuisbed in jouw huis blijven. Als je een zorgbed in jouw huis laat installeren, kun je in de buurt van jouw familie zijn terwijl je de noodzakelijke behandeling krijgt die je nodig hebt.

Veiligheid en bescherming

Ziekenhuisbedden zijn ontworpen om veilig te zijn en volledige bescherming te bieden. De mogelijkheid om de zijhekken van jouw bed te verstellen om te voorkomen dat je midden in de nacht uit bed valt, kan een levensreddende oplossing zijn. Deze rails geven je ook iets om je aan vast te houden om je te kunnen aanpassen, comfortabel te worden en je te helpen uit bed te komen.

Mobiliteit

Ziekenhuisbedden zijn voorzien van wielen, waardoor ze mobieler zijn dan een gewoon bed. Hierdoor kun je het bed zonder veel moeite van de ene kamer naar de andere verplaatsen en bent u niet langer opgesloten op één plaats. Verandering van omgeving blijkt gunstig te zijn voor het behoud van geestelijke rust en genezing, en daarom zijn ziekenhuisbedden thuis een goede investering.

Lees ook: 4 Nadelen van uitbestede klantenservice