5 Redenen waarom winkelen je gelukkig maakt

We kennen allemaal het goede gevoel dat je krijgt als je een winkel uitloopt met een nieuwe kleur lippenstift of als je online een paar prachtige laarzen hebt besteld. Ze noemen het niet voor niets retailtherapie en meer dan één wetenschappelijke studie heeft de doeltreffendheid ervan aangetoond.

Het haalt je gedachten van de dingen af

Winkelen kost tijd en concentratie, of het nu online of in je favoriete winkel gebeurt. Je moet nadenken over wat je wilt of nodig hebt en dan het meest geschikte artikel vinden dat aan je eisen voldoet. Je bent gefocust op wat je wenst en niet op de stressfactoren in je leven.

Het geeft je zelfvertrouwen een boost

Een mooie tas of de perfecte kleur nagellak kan je een geweldig gevoel geven. Niemand zal dat tegenspreken. Er is niets mis mee om je af en toe een beetje op te peppen met een nieuw item, maar pas wel op dat de dingen die je bezit niet de enige manier zijn waarop je je goed kunt voelen over jezelf. Ja, je ziet er goed uit in die outfit, maar je bent hoe dan ook geweldig!

Jij hebt de touwtjes in handen

Jij bent degene die de lakens uitdeelt als je een winkel binnenloopt. De bedienden zijn er om u te helpen en u bent degene die alle beslissingen neemt. Iedereen vindt het leuk om af en toe de leiding te hebben. Als je de laatste tijd het gevoel hebt dat alles buiten jouw controle ligt, kan een dagje winkelen helpen tegen de frustratie.

Het is bevredigend

Sommige van de studies over winkelen en geluk suggereren dat gewoon een item willen zonder het ooit te kopen je een goed gevoel kan geven. Maar we weten allemaal uit ervaring dat het uiteindelijk kopen van dat item zo bevredigend is.

Het kan bijdragen aan je zelfbeeld

De manier waarop je jezelf aan de buitenwereld presenteert is belangrijk. Je creëert een naar buiten geprojecteerd beeld van jezelf met elk artikel dat je koopt. Effectief het beeld creëren dat je wilt voelt goed.

Lees ook: Wat kan je doen met een afgewerkte diamond painting?